11026 nap. Ennyi ideje része az életünknek az internet. Ezalatt rengeteget fejlődött, mostanra több, mint 4 milliárd felhasználóval büszkélkedhet. Vessünk egy pillantást arra, milyen érdekességek kísérték eddigi útján.

A legelső emoji Kevin McKenzie nevéhez fűzödik. Így nézett ki  -)

Három évvel később Scott Fahlman hozzáillesztett egy kettőspontot, így nyerte el a ma is használatos formáját. 🙂

2019-ben már 3️⃣0️⃣1️⃣9️⃣ db emojival fejezhetjük ki mondanivalónkat az interneten. A legnépszerűbb fejecske a sírva röhögős, ezt követi a piros szív, majd a szívszemű mosolygós arc. 😂❤️😍

emoji

Az emojival való történetleírás is népszerűvé vált. Kitaláljátok melyik filmről van szó?

emoji

G(arfield) mail

Még jóval a most ismert G-mail megjelenése előtt a lasagna imádó Garfield is kínált egy ingyenes email szolgáltatást, melynek neve Garfield’s G-mail volt.

garfield gmail
Image: gmail.garfield.com via Internet Archive

Az első webkamera

A Cambridge-i egyetem dolgozóinak volt egy elég nagy problémája. Idegesítette őket, ha üresen találták a Trójai szobában található kávéfőzőt. Ennek a problémának a kiküszöbölésére két ott tevékenykedő tervező elkészítette a világ első webkamerájá, így mindenki figyelhette a saját gépéről, hogy van-e még kávé a kannában.

első webkamera

Wayback Machine

Ha egy kis időutazást tennénk az internet történetében, ezen az oldalon megtehetjük. Csak be kell írnunk a weboldal címét, melyről többet szeretnénk megtudni. Vegyünk egy példát. Ha bepötyögjük a keresőbe, hogy www.google.com, az oldal kiadja a Google eddigi kinézeteit, adatokat róla, még egy naptár is rendelkezésünkre áll. Válasszunk egy évet és már elénk is tárul milyen is volt a Google régebben. Fedezzétek fel az internet történelmét!

 

1991 óta hihetetlen változások történtek tehát a világhálón. Ugrásszerűen megnőtt a weboldalak és a feltöltött tartalmak száma. Egy dolog biztos, aki szeretne jelen lenni a világ életében, annak mindenképenn fent kell lennie a neten. Szóval, ha weboldalad nem naprakész keress minket bátran! Mi a weboldal készítés minden apró részletére figyelmet fordítunk. Talán el sem hinnétek mennyi mindennek kell megfelelni ahhoz, hogy a látogatók ott is maradjanak az oldalatokon!

Author