A közösségi média bannerek azok, amelyek a Facebook, LinkedIN, Twitter fiókok legtetején láthatók. Legfőbb feladatuk az, hogy megragadják a látogatók figyelmét.

Nagyon fontos kellő figyelmet fordítani a közösségi média felületeinkre, ugyanis ezek rendkívül fontos részét képezik az értékesítésnek. Pontosan ezért kellenek nekünk olyan bannerek, amelyek nem csak vonzzák a látogatók tekintetét, hanem arra ösztönzik őket, hogy igénybe is vegyék a szolgáltatásunkat.

banner készítés

Miért szükségesek a bannerek?

Mikor valaki meglátogatja valamelyik közösségi média felületünket, már első ránézésre véleményt fog formálni. Ezért különösen fontos, hogy olyan banner legyen a kezdőlapon, amely maradásra bírja őket. Mondhatnánk úgy is, hogy a social media bannerek egyenlőek a névjegykártyával, csak ezek az online változatai. Ha üresen hagyod a bannereknek szánt helyet az odatévedők nagy valószínűséggel azt fogják gondolni, hogy nem törődsz a céged imidzsével és nem szeretnél folyamatos kapcsolatot tartani vásárlóiddal a közösségi médián keresztül.

Miben segítenek?

  • figyelemfelkeltés
  • branding/márkaépítés
  • jó első benyomás
  • vásárlószerzés
  • információnyújtás

Ezeken kívül, ha egy látogató meglátja a közösségi média profilodat és egy jól megtervezett banner van a tetején azt fogja érezni, hogy jó helyen van. Ha belegondoltok ti sem szívesen böngésztek egy olyan oldalon, ahol nincs borítókép és 2013-ban posztoltak utoljára.

Mutatunk pár példát a mutatós Facebook bannerekre!

banner készítés

Forrás

Ezeken is jól látható, hogy a közösségi média felületeinken elhelyezett bannereken megjeleníthetjük az aktuális akcióinkat, a lényeges információkat rólunk és cégünkről, a mottónkat vagy kulcsszavakat és feldobhatjuk ikonokkal vagy akár a logónkkal.

Ha biztosra szeretnél menni bízd profikra a banner készítést! Mi tervezünk és fejlesztünk bannereket minden közösségi média felületre. Ezen kívül weboldalakra és Google Ads kampányokhoz is készítünk bannereket. Nem csak azért fontos, hogy szakemberek készítsék el ezeket, mert szebb lesz a végeredmény, hanem azért is, mert mi ismerjük az elvárásokat, például a Google által preferált paramétereket. Keressetek minket bizalommal és készítsünk el együtt egy vevőcsalógató bannert!

Author