A Google Ads display (vizuális) hirdetései az internetfelhasználók 90%-hoz elérnek. Ennél nagyobb bizonyíték nem is nagyon kell a Google Ads hirdetés hatásosságára.

A Google keresőmotor a keresőpiac 71%-át birtokolja. Ez pedig azt jelenti, hogy ha szeretnél jelen lenni online, akkor bizony a Google-on keresztül vezet az út.

google ads

Miért pont a Google Ads hirdetés?

  • Ahogyan azt már előbb is említettük, a Google sokkal nagyobb részt birtokol a keresőpiacon, mint bármelyik másik konkurense.
  • A Google Ads hirdetés 50%-al több konverziót hoz, mint az organikus keresési találatok.
  • A legtöbb cég a dupláját kapja vissza annak az összegnek, amit a hirdetésre költött.
  • A Google kereső hirdetései 80%-al növelhetik a márka ismertségét.
  • A kattintások 95,4%-a az első 4 találat között oszlik meg.
  • A keresők 69%-a egyenesen a Google keresőjéből hívja fel a kiadott találathoz tartozó üzletet, céget.

Forrás 

Az internetfelhasználók körülbelül fele nem tud különbséget tenni az organikus és fizetett hirdetések között. Ez azt jelenti, hogy érdemes fizetett hirdetést futattatni, ugyanis ezek az emberek az első helyen lévő találatok valamelyikére fognak kattintani, melyekről igazából azt hiszik, hogy organikusak.

google ads

Sokan azért nem vágnak bele a PPC kampányokba, mert azt gondolják, hogy nagyon drágák. Ez azért nem igaz, mert általában minden elköltött 1 dollár után 2 jön vissza a hirdetések segítségével. A kulcsszó kutatás során meg lehet nézni, hogy melyik szó mennyire népszerű és mennyibe kerül, így pedig össze lehet állítani egy költséghatékony kampányt. Természetesen sokszor ehhez nem árt szakemberek segítsége is. Ha nem szeretnéd mélyen beleásni magad a Google Ads rejtelmeibe, bízd ránk kampányod elkészítését! Mi nemcsak megcsináljuk a kampányodat, de folyamatosan figyeljük és és amennyiben szükséges optimalizáljuk. Google minősítéssel rendelkező szakembereink segítenek egy komplett marketingstratégia kidolgozásában és rendszeres elemzéseket készítenek arról, hogyan teljesít a kampány. Keress minket, hogy együtt csökkenthessük a hirdetési költségeidet és egyben növeljük a profitodat!

Author