Hol lehet legkönnyebben eltüntetni egy hullát? A Google második oldalán.

Ahogy a vicc is érzékelteti, a Google második oldala nem igazán jó hely a találati listán. Az internetezők több, mint 90%-a csak az első oldal találatait nézi meg és nem kattint tovább. A keresőoptimalizálás vagy angol nevén SEO lehet a megoldás arra, hogy a weboldal ne vesszen el a süllyesztőben.

keresőoptimalizálás

Mit tehetünk hát annak érdekében, hogy a weboldal jobb helyre kerüljön a Google listáján? Hogy segít a keresőoptimalizálás?

Azt már az elején fontos leszögezni, hogy a Google első oldalára kerülni nem egyszerű feladat és rengeteg mindentől függ. Sok összetevő együttes felhasználásával lehet elérni a kívánt eredményt. A Google értékeli többek között a weboldal tartalmát és betöltési sebességét.

Jó tartalom
A minőségi tartalom nem hiányozhat az oldaladról. Rengeteg lehetőség közül választhatsz, amivel értékes és érdekes információkat oszthatsz meg a látogatóiddal. Vezethetsz blogot, készíthetsz összefoglaló a gyakran feltett kérdésekből stb. A lényeg, hogy ne az érződjön a tartalmaidon, hogy a Google lenyűgözésére születtek. Olyan cikkeket ossz meg, amelyek tényleg érdekelhetik a látogatóidat.

A tartalom optimalizálása
Próbáljuk meg a szövegünket egy kulcsszó köré építeni. Tagoljuk szépen a szöveget és az általunk választott kulcsszó szerepeljen a címben és valamelyik címsorban is. Az oldal és a képek meta adatait mindenképpen töltsük ki, hogy a weboldal ez alapján is jól tudjon teljesíteni a Google keresőben.

Betöltési sebesség
Az, hogy egy weboldal kevesebb, mint 2 másodperc alatt töltődjön be, nemcsak a felhasználók elvárása, hanem a Google-é is. A betöltési sebességen különböző eszközök segítségével tudsz javítani. Például képek optimalizásával, cache bővítmény telepítésével vagy épp hosting szolgáltató váltással. A weboldal gyorsítás érdekében olvasd el cikkünket.

Reszponzív weboldal a Google barátja
Rendkívül fontos, hogy az oldalad minden eszközön jól jelenjen meg. Mivel a felhasználók nagyrésze mobilról internetezik, nem teheted meg, hogy figyelmen kívül hagyod a mobilra való optimalizálást.

Hitelesség
Itt kell megemlítenünk, hogy lehetnek akármilyen jó tartalmaid, ha nem relevánsak az oldalad szempontjából. Mindenképpen olyan tartalmakat gyárts, amelyek szorosan kapcsolódnak hozzád és szolgáltatásodhoz.

+1 Google Ads
Akármennyire bízunk is benne, hogy a jó és érdekes tartalmaink eljuttatnak minket a Google top találatai közé, nem mehetünk el amellett, hogy az organikus találatokat mindig megelőzik a fizetett hirdetések. Ha tehát biztosra akarsz menni, hívd segítségül a Google hirdetési funkcióját a Google Ads-t.

 

Author