A weboldal készítés első lépesei között szerepel a logótervezés, ugyanis ehhez igazítjuk a színeket és a design-t.

Vannak logók, melyekhez nem kell magyarázat. Bárki rájuk néz, azonnal tudja, melyik céghez kapcsolódik. Összeszedtük hát nektek a legikonikusabb logókat, melyek ékes példái annak, hogy a jó logótervezés elengedhetetlen.

logótervezés

 

Következzenek hát a logótervezés csúcsai, a méltán híres logók:

Coca-Cola

1887 óta ismerjük a Coca-Cola logóját, csupán néhány apró változtatást eszközöltek rajta ezalatt az idő alatt. A névválasztásnál szerepet játszott az az indok, hogy a két C nagyon jól mutatna a reklámokban.

Coca-Cola logó

 

Google

A Google színes logója is élénken él minden ember tudatában. Tekintve, hogy egy nap 3,5 milliárd keresést indítunk rajta keresztül ez nem is csoda.

Google logó

Azonban ennek a logónak rendkívül sok formája van, hiszen a Google híres arról, hogy logóváltoztatással ünnepli a fontosabb eseményeket. Ilyen például az Anyák napja vagy a Gyerek nap.

Google logó
Forrás: https://www.google.com/doodles/childrens-day-2019-japan-korea
Google logó
Forrás: https://www.google.com/doodles/mothers-day-2019-mena

 

Apple

Az alma, melybe beleharaptak Rob Janoff keze munkája. Ő alkotta meg azt a logót, melyet ma a világon kivétel nélkül mindenki ismer. Szivárvány színekkel indult, majd feketében pompázott, végül ezüst színt kapott.

logótervezés

Disney

A logótervezés ez esetben Walt Disney aláírásából indult. A mögötte lévő kastély pedig azt az ígéretet rejti, hogy ami ezután következik az fenséges és mesés lesz.

Walt Disney
Forrás: https://www.slashfilm.com/the-morning-watch-the-origins-of-the-disney-logo-squiggle-writing-a-good-beginning-more/

 

Amazon

Az Amazon logója megtestesíti mindazt, amit egy tökéletes logó feladata. Egyszerű és kifejező. Csupán annyit jelent, hogy itt A-tól Z-ig mindent lehet kapni, ami valljuk be nem áll messze a valóságtól.

Amazon

 

McDonalds

A mindenki számára ismert arany íveket neoncsövek ihlették, ugyanis a logótervező George Dexter egy fénycsőüzemet vezetett.

McDonalds

 

Nike

Tudtátok, hogy a márka Nikéről, a győzelem görög istennőjéről kapta a nevét? Az ő szárnyát szimbolizálja a híres logó, amit az alapító Phil King egyik régi diákja tervezett mindössze 35 dollárért.

logótervezés

 

Logótervezés

A felsorolt példák is bizonyítják, hogy egy jó logó csodákra képes. Ha csak megemlítünk még pár márkát és azt mondjuk képzeljétek magatok elé a logójukat biztosan azonnal sikerülni fog. Például: Starbucks, Shell, Ford, Adidas. Megvannak, igaz?

Egy ütős logó a cég arculatának egyik alapköve. Bízd ránk a logótervezést és mi segítünk, hogy az kifejezze céged filozófiáját és minden látogató megcsodálja!

 

Author