A banner hirdetések 2019-ben is fontos részét képezik az online marketingnek. Mivel azonban az átkattintási arány egyre csökken tudnunk kell, hogy milyen bannert használjunk annak érdekében, hogy valóban sikeresek legyenek a hirdetési kampányaink. Napjainkban a legnagyobb népszerűségnek a mozgó banner örvend.

Ahogy azt már az előző cikkünkben olvashattátok, az 1994-ben megjelent első banneren mindössze pár szivárványszínű szó szerepelt meg egy nyíl, ami arra ösztönzött, hogy kattints tovább. 25 év alatt rengeteget fejlődött a technológia és ma már inkább a mozgó banner a népszerű.

Miért HTML5 banner?

  • minden böngésző által támogatott
  • nem kell semmilyen plugint letölteni ahhoz, hogy megjelenjen
  • lehetővé teszi, hogy animált és video bannereket hozzunk létre

A mozgó bannerekre sokkal inkább kattintanak rá, mint a statikusakra. Nézzünk pár példát!

Mozgó banner fajták

Nissan Juke  – a személyre szabható

Ez egy igazán interaktív hirdetés, az emberek pedig ezt szeretik igazán. A mozgó banner alján láthatjuk az elérhető színeket, amelyekre ha rákattintunk, a kocsi színt vált. Ezen kívül még 360 fokban körbe is fordíthatjuk, hogy minden szögből meg tudjuk csodálni.

mozgó banner

Forrás

Netflix – a videós

A Netflixnél egy videót ágyaztak be, ami igazán találó hiszen egy filmes oldalról beszélünk.

banner készítés

Forrás

Nike – az animált

A Nike egyik bannerén a cipő mellett lépésről lépésre megjelennek a belsejében található rétegek.

banner készítés

Forrás

Statisztikák szerint 2018-ban az animált hirdetések 65,5%-a volt HTML5 és mindössze a hirdetők 34,5% használt GIF-et. A három leggyakoribb betűtípus, amelyet a bannerekhez használtak a Gotham, a Myriad Pro és a Helvetica Neue LT Std.

Kimutatták azt is, hogy a cégek sokkal nagyobb arányban használnak saját képeket a hirdetéseiknél, mint stock fotókat. Ennek pedig így is kell lennie, hiszen a saját márkájuk képei sokkal jobb üzenetet közvetítenek a látogatók és vásárlók felé.

Lépjetek egy szinttel feljebb az online marketing terén! Engedjétek meg, hogy segítsünk nektek és kezdjük el együtt a banner készítést!

Author