A weboldal készítés nagyon összetett feladat. Rengeteg apró részletre kell ügyelni, hogy olyan weboldalt készítsünk, melyre nem csak rákattintanak az emberek, hanem ott is maradnak.

A minőségi tartalom az egyik ilyen alapkő, ugyanis a SEO szempontból nem megfelelő oldalakat a Google hátrébb sorolja a keresési találatok között. A weboldal készítés elkezdéséhez tehát szükségünk van a témánkhoz kapcsolódó legjobb kulcsszavakra.

weboldal készítés

Mire figyeljünk a minőségi tartalom előállításánál, ha weboldalt készítünk?

 • Google
  Ahogyan azt már fentebb említettük a Google találatai között sokkal jobb helyet érnek el azok az oldalak, melyek rendelkeznek releváns kulcsszavakkal. Ehhez segítségünkre lehetnek a különböző kulcsszótervező programok, például a Google eszköze.
 • Látogatók igényei
  Gondoljunk csak bele mi milyen cikkeket olvasunk el, milyen weboldalakat látogatunk. Fontos megjegyezni, hogy az internetezők nagyrésze nem olvassa el a teljes tartalmat csak pásztázza azt a szemével, ezért lényeges, hogy megakadjon a szeme kiemelt részeken. Ilyenek lehetnek a különböző címsorok, esetleg vastaggal szedett szavak, mondatok.
 • Legyen érdekes!
  Készítsünk olyan tartalmat, ami megfogja az embereket! Persze fontos, hogy az oldal minden lényeges információt tartalmazzon rólunk, a cégünkről, szolgáltatásunkról, de próbáljuk meg ezt úgy átadni, hogy legyen benne valami plusz.
 • Szöveg hosszúsága, kinézete
  Ne írjunk monológokat! A weboldalunk nem az a platform, ahol egy regény számára van hely. Hangsúlyozzuk ki a látogatók számára fontos információkat, hogy minél könnyebben megtalálják, amit keresnek. Itt kell megemlítsük a szöveg formázását és tördelését is, hiszen ki szeret egybeömlesztett mondathalmazok között keresgélni? Használjunk címsorokat és osszuk bekezdésekre irományunkat, így mindenki ki tud igazodni rajta.
 • Kinek szól?
  Ismerjük a célközönségünket! Milyen korosztálynak írunk? Tegezzünk vagy magázzunk? A weboldal készítésnél az első feladatok között kell szerepelnie annak, hogy meghatározzuk kikhez szeretnénk elérni. Ettől függ ugyanis a szövegünk stílusa. A betűtípusok hatalmas kínálatából kiválasztani a megfelelőt nehéz feladat. Arra ügyeljünk, hogy ne legyen túl díszes, mert azokat nem olyan kellemes olvasni, viszont azt se felejtsük el, hogy van élet a Times New Roman-en túl is.

minőségi tartalom

Ki fogja megírni a tartalmakat a weboldalra?

Nagy kérdés mikor weboldalt készítünk, hogy mi írjuk a szöveget vagy bízzuk ezek megalkotását profikra. Természetesen mi ismerjük legjobban a cégünket, szolgáltatásunkat, azonban ahhoz, hogy megfelelő tartalmat gyártsunk írni is tudni kell. Mégpedig úgy kell írnunk, hogy az Google barát legyen. Szükség van előzetes kulcsszókutatásra, a menüpont meghatározására, valamint a legfontosabb információk megállapítására, melyek köré írhatjuk a szöveget. Mindenki eldöntheti, hogy érez-e magában kellő energiát és kreativitást egy weboldalnyi tartalom előállításához. Ha esetleg nem, rengeteg szakember foglalkozik ezzel, akik szívesen segítenek majd.

 

A weboldal készítés egyik eleme tehát a minőségi tartalomgyártás, melyet olvasva a látogatók szívesen fedezik fel oldalunkat. Ha segítségre van szükségetek keressetek minket bátran, fő profilunk ugyanis a weboldal készítés.

Author