A weboldal készítés nagyon összetett feladat. Rengeteg apró részletre kell ügyelni, hogy olyan weboldalt készítsünk, melyre nem csak rákattintanak az emberek, hanem ott is maradnak.

A minőségi tartalom az egyik ilyen alapkő, ugyanis a SEO szempontból nem megfelelő oldalakat a Google hátrébb sorolja a keresési találatok között. A weboldal készítés elkezdéséhez tehát szükségünk van a témánkhoz kapcsolódó legjobb kulcsszavakra.

weboldal készítés

Fontos megemlíteni, hogy míg a jó egy relatív fogalom, a minőség nem. Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy keresőmotor, ami rangsorolta a tartalmakat néhány szempont alapján. Itt a legnagyobb részt a kulcsszó gyakoriság tette ki (avagy hányszor tudod beletömöríteni a kulcsszavad a szövegbe) és ez alapján kerülhetett valaki az első helyre. Az idők azonban változnak, ma már összetettebb a folyamat. Ma már arra is figyelmet fordítanak a keresőmotorok, hogy a tartalom igenis minőségi legyen, ne csak egy odacsapott folyószöveg.

Mire figyeljünk a minőségi tartalom előállításánál, ha weboldalt készítünk?

 • Optimalizált
  Ahogyan azt már fentebb említettük a Google találatai között sokkal jobb helyet érnek el azok az oldalak, melyek rendelkeznek releváns kulcsszavakkal. Ehhez segítségünkre lehetnek a különböző kulcsszótervező programok, például a Google eszköze. A kulcsszavak mellett figyeljünk a metaleírásokra, a CTA gombok használatára, használjunk minőségi képeket és adjunk olyan figyelemfelkeltő címeket, amelyekre nem lehet nem kattintani. A betöltési időt se hanyagoljuk el, ugyanis hiába van minőségi tartalom, ha olyan lassú az oldal, hogy a látogató el sem jut odáig, hogy elolvassa.
 • Látogatók igényei
  Gondoljunk csak bele mi milyen cikkeket olvasunk el, milyen weboldalakat látogatunk. Fontos megjegyezni, hogy az internetezők nagyrésze nem olvassa el a teljes tartalmat csak pásztázza azt a szemével, ezért lényeges, hogy megakadjon a szeme kiemelt részeken. Ilyenek lehetnek a különböző címsorok, esetleg vastaggal szedett szavak, mondatok.
 • Tartalmazza a lényeges információkat
  A minőségi tartalom a látogatók minden felmerülő kérdésére választ ad. Nemcsak kerülgeti a forró kását, hanem ténylegesen leírja azt, amit tudni kell a cégről, szolgáltatásról, termékről.
 • Legyen érdekes!
  Készítsünk olyan tartalmat, ami megfogja az embereket! Persze fontos, hogy az oldal minden lényeges információt tartalmazzon rólunk, a cégünkről, szolgáltatásunkról, de próbáljuk meg ezt úgy átadni, hogy legyen benne valami plusz. Muszáj elérni, hogy az emberek azt érezzék, ezt meg kell osztanom másokkal is. Ez lehet az érzelmi-, a sokk-, vagy a hasznossági faktor miatt, a lényeg, hogy valamelyiket megcélozzuk és el is találjuk.
 • Tedd egyedivé
  Tartalmat bárki tud gyártani. Beír a Google-ba pár kulcsszót és máris össze tud ollózni egy egész weboldalra való szöveget. Ebben azonban semmi egyedi nincs és senki nem is fogja elolvasni. Arról nem is beszélve, hogy a Google sem értékeli, ha más emberek munkáját másoljuk. Találd meg a saját hangod! Add hozzá az egyedi nézőpontod! Ha így írod meg a tartalmat sokkal nagyobb esély van rá, hogy valóban betalál az embereknél.
 • Szöveg hosszúsága, kinézete
  Ne írjunk monológokat! A weboldalunk nem az a platform, ahol egy regény számára van hely. Hangsúlyozzuk ki a látogatók számára fontos információkat, hogy minél könnyebben megtalálják, amit keresnek. Itt kell megemlítsük a szöveg formázását és tördelését is, hiszen ki szeret egybeömlesztett mondathalmazok között keresgélni? Használjunk címsorokat és osszuk bekezdésekre irományunkat, így mindenki ki tud igazodni rajta.
 • Kinek szól?
  Ismerjük a célközönségünket! Milyen korosztálynak írunk? Tegezzünk vagy magázzunk? A weboldal készítésnél az első feladatok között kell szerepelnie annak, hogy meghatározzuk kikhez szeretnénk elérni. Ettől függ ugyanis a szövegünk stílusa. A betűtípusok hatalmas kínálatából kiválasztani a megfelelőt nehéz feladat. Arra ügyeljünk, hogy ne legyen túl díszes, mert azokat nem olyan kellemes olvasni, viszont azt se felejtsük el, hogy van élet a Times New Roman-en túl is.

minőségi tartalom

Ki fogja megírni a tartalmakat a weboldalra?

Nagy kérdés mikor weboldalt készítünk, hogy mi írjuk a szöveget vagy bízzuk ezek megalkotását profikra. Természetesen mi ismerjük legjobban a cégünket, szolgáltatásunkat, azonban ahhoz, hogy megfelelő tartalmat gyártsunk írni is tudni kell. Mégpedig úgy kell írnunk, hogy az Google barát legyen. Szükség van előzetes kulcsszókutatásra, a menüpont meghatározására, valamint a legfontosabb információk megállapítására, melyek köré írhatjuk a szöveget. Mindenki eldöntheti, hogy érez-e magában kellő energiát és kreativitást egy weboldalnyi tartalom előállításához. Ha esetleg nem, rengeteg szakember foglalkozik ezzel, akik szívesen segítenek majd.

Ma már nem elég csak tartalmat gyártani. Minőségi tartalom szükséges, méghozzá olyan, ami leveszi a lábáról a látogatókat és a keresőmotorokat is. Rengetegen foglalkoznak ezzel a témával, pont ezért nagyon sok a minőségi tartalom. Ilyen keretek között nem engedhetjük meg magunknak, hogy gyenge minőséggel álljunk elő. Meg kell találni, hogy mire harapnak az olvasók és folyamatosan dolgozni azon, hogy minél jobb és jobb tartalmakat adjunk ki a kezünk közül.

A weboldal készítés egyik eleme tehát a minőségi tartalomgyártás, melyet olvasva a látogatók szívesen fedezik fel oldalunkat. Ha segítségre van szükségetek keressetek minket bátran, fő profilunk ugyanis a weboldal készítés.

Author