A weboldal készítés rejtett folyamataiba fogunk most beavatni titeket. Végigvezetünk a munkálatokon az első pillanatoktól kezdve az utolsó simításokig.

Tehát minden vágyad egy új weboldal. Beírtad a Google keresőjébe, hogy weboldal készítés, ránk is találtál az interneten, majd kitöltötted az ajánlatkérő űrlapot. Mi is történik ezután?

A lehető leghamarabb felvesszük veled a kapcsolatot. Elkészítjük a személyre szabott árajánlatodat és ha elfogadtad, el is kezdjük a munkát. A weboldal, amin keresztül a folyamatot bemutatjuk Teleki Gergő zongoraművész honlapja.

weboldal készítés

Ha van már domain neved, egy lépést megspórolsz, de az sem baj, ha nincsen, ebben az esetben ezt mi elintézzük, neked csak a nevet kell kitalálnod. A kiindulási pont tehát egy üres WordPress alapú oldal, ami így néz ki.

weboldal készítés

 

Első körben felmérjük, hogy milyen terveid vannak a weboldallal kapcsolatban. Van-e logód? Milyen színvilágot szeretnél? Kitaláltad-e a menüpontok nevét és struktúráját? Majd bekérjük tőled az oldalra szánt tartalmakat (képeket, szövegeket, videókat). Természetesen az sem baj, ha nincs konkrét elképzelésed, mert mi nagyon szívesen segítünk mindenben. A weboldal készítés tehát információgyűjtéssel indul. Teleki Gergő esetében egy önéletrajz formájában kaptuk ezt meg. Az ő kifejezett kérése csak az volt, hogy a kék szín jelenjen meg a weboldalon.

weboldal készítés

A galériába tartozó fotókat ő küldte el nekünk, a többi képet mi kerestük különböző stockfotós oldalakon. Önéletrajzából kiderült, hogy rengeteg helyen koncertezett már életében, ezt azzal próbáltuk érzékeltetni, hogy külön képekkel soroltuk fel a városokat, ahol járt.

weboldal készítés

Külön menüpontba tettük a színházi szerepléseit, valamint a zeneműveket, melyeket ő szerzett. A fejlécbe városok képeit raktuk, melyek esti órákban készültek, ugyanis ilyenkor nagyon szépen érvényesül a kék szín. Került az oldalra ezen kívül még blog fül és kapcsolat menüpont is. Mivel Gergő nemzetközi szinten tevékenykedik, az oldal angol verziójának elkészítése is szükséges volt.

weboldal készítés

weboldal készítés során természetesen folyamatosan egyeztetünk az ügyféllel, így ő is pontról pontra nyomon követheti a történéseket. Miután mindennel elkészültünk, tartunk egy oktatást, melynek keretében megmutatjuk, hogyan tudod kezelni az oldaladat. Így nem okoz majd gondot, ha képet vagy szöveget szeretnél cserélni, esetleg blogposztot feltölteni. A végeredmény tehát egy olyan weboldal, melyet a későbbiekben teljes egészében te tudsz szerkeszteni.

Author