Köztudott, hogy a színek nagy hatással vannak az emberekre. Ezért különösen fontos, hogy tudjuk mit sugároz a weboldal szín, amit választunk. Most a kék előnyeit fogjuk nektek bemutatni, referencia oldalak segítségével.

A minket leginkább befolyásoló tényező tehát a szín. Ezt követi a forma, a szimbólum, majd a szó. Egy jól megválasztott logó vagy weboldal szín könnyen megjegyezhetővé tesz egy márkát. Gonduljunk csak arra mennyi mindent kötünk színekhez. Például a zöld a szabad a piros pedig tilos.

Arra a kérdésre, hogy mi a kedvenc színe a megkérdezett férfiak 58%-a, a nők 35%-a válaszolta, hogy a kék. Nem véletlen, hogy ezt a színt – mely elsősorban megbízhatóságot sugároz – rengeteg cég használja a weboldalán.

weboldal szín

Ahogy azt a képen is láthatjuk a legnagyobb cégek is a kék szín mellett tették le a voksukat. A felsorolást természetesen még lehetne folytatni: HP, Dell, Intel, Ford, Erste Bank, K&H, Playstation, Vimeo, VK. Az óceán és az ég színe az egyik legnépszerűbb weboldal szín. Egy tanulmány szerint a legnagyobb márkák 33%-a használja a kéket.

Mit sugároz a kék szín?

  • megbízhatóságot
  • nyugalmat
  • hozzáértést
  • őszinteséget
  • kötelességtudatot
  • hatékonyságot
  • biztonságot

weboldal szín kék

Íme, néhány weboldal, ahol a kék szín dominál

Medistus Antivirus

weboldal készítés
https://medistusantivirus.com/

Extor Cups

weboldal készítés
http://extorcups.hu/

ApartMAN Tanácsadás

weboldal készítés
https://apartmantanacsadas.hu/

Hajóútkell.hu

weboldal készítés
https://www.hajoutkell.hu/

Ermico

weboldal készítés
http://ermico.hu/

A kéknek rengeteg árnyalata van és nagyon jól harmonizál a többi színnel. Az esetek 95%-ban az emberek 2 színt használnak a weboldalukon.

A színválasztás nem csupán arról szól, hogy jól nézzen ki a weboldalunk. Ez egy fontos üzleti döntés is egyben, hiszen hatással van a látogatókra. Vásárlásra ösztönzi őket, megbízhatóságot sugároz nekik, és nem utolsó sorban könnyen megjegyezhetővé teszi az oldalt számukra.

weboldal készítés

weboldal készítés egyik legfontosabb eleme tehát a színválasztás. Érdemes jól átgondolni, mert üzleted ez fogja majd végig kísérni útján. Ha szeretnéd profikra bízni weboldalad készítését, keress minket bizalommal! Kérj ajánlatot és mi 1 munkanapon belül felvesszük veled a kapcsolatot!

Forrás

Author