A zöld a harmóniát és a növekedést jelképezi. Ezt a színt legtöbbször a természettel és a környezetvédelemmel kapcsoljuk össze. Ha valaki annyit mond, legyél zöld, rögtön tudjuk, hogy a környezettudatos életvitelre gondol. Nem véletlen, hogy leggyakrabban a környezetvédelemmel foglakozó weboldalak fő színe a zöld. Miért a zöld weboldal készítés?

A zöld nyugalmat áraszt és arra buzdít, hogy védd a természetet. Lássuk akkor, hogy milyen ismert weboldalak használják ezt a színt.

weboldal szín

Abban talán majdnem mindenki egyetért, hogy a zöld színnek pozitív üzenete van. Ezt a színt használja még az Animal Planet, a BP, az Xbox, a GreenGo, a MOL Limo, a Travelo, a Heineken és még a Webergoline, azaz mi is.

Mit szimbolizál a zöld szín?

  • növekedést
  • egészséget
  • nyugalmat
  • frissességet
  • védelmet
  • pénzt
  • jólétet
  • pozitív energiát
  • fákat, növényeket, magát a természetet

weboldal szín

Most pedig lássuk a zöld weboldal készítés példáit

Dr. Team Pesti Egészségközpont

weboldal készítés
https://www.pestiegeszsegkozpont.hu/

Blackroll

zöld weboldal
http://blackroll.hu/

Bio-flamma

weboldal készítés
https://bio-flamma.hu/

Recept Ajánló

zöld weboldal
https://recept-ajanlo.hu/

Érdekesség, hogy a zöld az emberek számára leginkább észrevehető és legjobban megkülönböztethető szín. Nem véletlen, hogy a kék után a zöld foglalja el a második helyet a kedvenc színek versenyében.

Tanulmányok bizonyítják, hogy az emberek 90 másodperc alatt alkotnak véleményt egy termékről, mely 90%-ban a színén alapul. Ebből is látszik, hogy az első számú minket befolyásoló tényező  a szín. Forrás

Azt is a statisztikákból tudjuk, hogy a vásárlók 85%-nál a színtől függ, hogy megvesznek-e egy terméket. Mivel sok színhez kötünk érzelmeket és bizonyos jelzőket, ezek befolyásolnak minket a döntéshozatalnál. Ebből is látszik, hogy mennyire fontos jól megválasztani a weboldalak színét. Érdemes figyelembe venni, hogy melyik szín milyen érzéseket vált ki az emberekből és ezt az üzletünk előnyére fordítani. Tehát abban az esetben, ha weboldalunk a természettel, környezetvédelemmel, egészséggel, gyógyászattal, esetleg sporttal foglalkozik, a zöld szín tökéletes választás.

Bízd ránk a weboldal készítést és mi segítünk megtalálni a lehető legjobb megoldást neked és üzletednek! A kék vagy piros szín hatásaira is kíváncsi vagy?

Author