A weboldal készítés egyik legfontosabb elem a színválasztás. A piros egy nagyon energikus szín, mely hatással van az étvágyra és még vásárlásra is ösztönöz.

A második leggyakoribb szín, melyet weboldalakon használnak a piros. Az első asszociáció, ami eszünkbe jut erről a színről valószínűleg a szerelem/szeretet, azonban ezen kívül rengeteg jelentéssel rendelkezik, melyek hasznosak lehetnek az üzletünkre nézve.

weboldal szín

Ezt a színt előszeretettel használják például a gyorséttermek: KFC, Pizza Hut, McDonalds, Burger King. Ezen kívül megjelenik még olyan márkák oldalán is, mint a Red Bull, Toyota, Marvel, Honda, Lays és a Magyar Vöröskereszt.

Mit sugall a piros szín?

  • energiát
  • erőt
  • bátorságot
  • boldogságot
  • szeretet
  • szenvedélyt

A világ 100 legjobb márkájának 29%-a választotta a piros színt. Kutatások bizonyítják, hogy a piros szín emeli a pulzust, gerjeszti az étvágyat és buzdít a vásárlásra. Érthető tehát, hogy miért ilyen népszerű a piros a nagy cégek körében.

Forrás

Weboldal készítés a piros szín használatával

Branco Steakhouse

weboldal készítés

CRM Folder

weboldal készítés

Főoldal

Ratiolab

weboldal készítés

 https://ratiolab.hu/

A weboldal készítés során fontos döntéseket kell meghoznunk. Tudatában kell lennünk annak, hogy a szín és a webdesign nem csak szépséget biztosít. Ezek az elsődleges jegyek, melyeket egy látogató észrevesz. A színválasztás tehát komoly üzleti döntés, ugyanis ahogy a fenti példákból is látszik ez befolyásolja az embereket. Nem véletlen, hogy a legtöbb gyorsétteremlánc a piros színre esküszik, hiszen ez hatással van az emberek éhségérzetére. Ha jobban megnézzük a Coca-Cola marketingjét, észrevehetjük, hogy a piros szín minden jellemzőjével élnek. A kóla reklámokban általában a boldogságot, a szeretet és az energiát próbálják kihangsúlyozni.

Most pedig gondoljunk a nagy leárazásokra. Milyen színűek az akció és sale táblák? Hát persze! Pirosak. Ugyanis ez a szín odavonzza a figyelmet és cselekvésre ösztönöz.

leárazás

Láthatjátok tehát, hogy melyik területeken arat hatalmas sikereket a piros design. Ha úgy gondoljátok, hogy számotokra is ez a megfelelő szín, ne habozzatok, keressetek minket és építsünk fel együtt egy szuper weboldalt! Ha weboldal készítés, akkor Webergoline.

A kék vagy a zöld szín előnyeiről előző cikkeinkben olvashattok.

Author