A weboldal készítés egy remek lehetőség arra, hogy új ügyfeleket szerezzünk. Ezenkívül naprakész információkkal tudunk szolgálni a látogatóknak a szolgáltatásokról, termékekről, esetleges akciókról és hírekről. Azonban nagyon oda kell figyelnünk arra, hogy minden lényeges dolgot – amely egy potenciális ügyfelet érdekelhet – feltüntessünk és könnyen megtalálhatóvá tegyünk.

weboldal készítés

Íme, néhány dolog, amelynek a weboldaladon a helye:

Telefonszám
Elég egyértelműnek tűnik, sok helyen mégis hibás a telefonszám megjelenítése. Fontos, hogy ne kép formátumban töltsük fel és ne a grafika egyik eleme legyen a telefonszám, hanem szövegként szerepeljen. Ez azért lényeges, mert a látogatók többsége mobilon nézi majd meg az oldaladat, és így egy kattintással fel is tud hívni.

Cím
Ha valaki éttermet, cukrászdát vagy virágboltot keres, valószínűleg ezt indulás előtt vagy útközben teszi, így fontos számára, hogy hamar megtalálja a címet. Tedd ezt is kattinthatóvá és mutasd meg térképen! Ügyfeleid biztosan hálásak lesznek érte.

E-mail cím vagy kapcsolati űrlap
Előfordulhat, hogy az ügyfelek telefon helyett inkább e-mailben kommunikálnának veled. Pont ezért érdemes kapcsolati űrlapot elhelyezni a weboldaladon. Ennek használatával elkerülheted, hogy beérkező leveleid véletlen a spam mappába kerüljenek.

Rólunk
Ahhoz, hogy az emberek megbízzanak benned, fontos, hogy legyen elég információjuk arról, ki is vagy te. Mindenképpen legyen egy bemutatkozó rész a weboldaladon, ahol megosztod látogatóiddal, hogy mivel foglalkozol, és miért vagy te más, mint az összes többi cég.

Árak
Ez egy különösen fontos dolog, ugyanis nagyon fel tudja dühíteni az esetleges vásárlókat, ha nem találnak árlistát az oldalon. Ha valamilyen szolgáltatást kínálsz, mindenképpen oszd meg látogatóiddal az árakat, mert ez az egyik legfontosabb, amit szeretnének tudni.

Menü
Ez leginkább az éttermekre vonatkozik. Sokkal többen mennek el egy olyan helyre, amelynek előtte meg tudják nézni az étlapját. Figyelni kell azonban arra, hogy semmiképp se PDF formátumban töltsük fel a menüt. Ez nemcsak a SEO szempontjából borzalmas, hanem mobilnézetben is elrontja a böngészési élményt.

Közösségi média
Könnyítsd meg azok dolgát, akik érdeklődnek irántad! Használj ikonokat, amelyek elvezetik őket a különböző közösségi média profilokhoz.

Értékelések
A weboldal készítés akkor lesz igazán sikeres, ha feltünteted a rólad szóló értékeléseket és ajánlásokat. Hiába mondod a látogatóknak, hogy a te céged mennyire jó, ha nincs rá bizonyítékod. Mutasd meg nekik, hogy akik téged választottak, nagyon elégedettek voltak!

Author